snelweg

Je rijdt op de snelweg. Je ziet een bord met wegwerkzaamheden langs de weg staan. Opeens spat er een steentje tegen je voorruit aan en er ontstaat een klein sterretje. Is het je wel eens overkomen? Een ongeluk zit in een klein hoekje en een barst in de voorruit is dan ook zo gebeurd. Wat moet je eigenlijk doen als er een sterretje of scheur in de ruit zit? Kun je nog wel een tijdje doorrijden of moet je direct naar de garage?

Doorrijden of niet?

Als je ziet dat er een sterretje of barst in de voorruit zit, kun je hier het beste niet al te lang mee door rijden. Een barst kan namelijk al snel groter worden door bijvoorbeeld de airco. We raden je dan ook aan om direct naar de garage of een autoglasspecialist te rijden. Als het sterretje kleiner is dan een 2-euromunt dan is het vaak nog te repareren. Is de barst groter? Dan is de kans groot dat de gehele autoruit vervangen moet worden.

snelweg

Voorruit vervangen

Een sterretje kan vaak gemakkelijk en snel gerepareerd worden. Dit kan worden gedaan bij een autoglasspecialist zoals Carglass. Vaak worden de kosten hiervan volledig gedekt door je autoverzekering. Als er een grote barst in de ruit zit, wordt de voorruit volledig vervangen. Als je All-risk verzekert bent, wordt dit volledig vergoed door de verzekering. Lees van tevoren altijd even de verzekeringsvoorwaarden door. Vaak heeft een verzekeraar een bepaalde deal gesloten met een schadeherstelbedrijf. 

bmw

Ruitschade voorkomen

Ruitschade is nooit leuk, maar je kunt het risico op schade verkleinen door een aantal tips op te volgen:

  • Houd voldoende afstand op je voorligger. Er kunnen namelijk steentjes gelanceerd worden door de voorligger.
  • Een beschadigde autoruit is veel kwetsbaarder bij hogere temperaturen. Zorg ervoor dat je de ruitschade snel laat repareren in de zomer.
  • Zijn er werkzaamheden op de weg? Pas je snelheid aan. Er kunnen namelijk steentjes op de weg liggen.

Comments zijn uitgeschakeld.