reisverzekering

Wanneer je op vakantie gaat, denk je het liefst aan mooi weer en een fijne tijd met je gezin. Hou dit gevoel vooral vast, maar houd ook rekening met dat je reis ook niet helemaal volgens plan kan verlopen. Bijvoorbeeld door ziekte, een kapotte auto of beschadigde bagage. Neem in dit geval het zekere voor het onzekere en sluit een doorlopende reisverzekering af. Het pakket stel je zelf samen. 

Pech onderweg 

Met een volgeladen auto rijd je richting Frankrijk. Echter begint voor de grens de auto te roken en moet je noodgedwongen stoppen op de vluchtstrook. Daar sta je dan, thuis is ver weg en ook je vakantiebestemming heb je nog lang niet bereikt. Het liefst wil je de ANWB inschakelen, maar eigenlijk ben je een beetje angstig voor de kosten die deze hulp met zich meebrengt. Met een doorlopende reisverzekering krijg je, afhankelijk van je polis, deze kosten vergoed. Ook wanneer je niet verder kunt reizen met je eigen auto en gebruik moet maken van andere vervoersmiddelen kan je de extra vervoerskosten declareren bij je verzekeraar. 

vw camper auto

Ziekte en ander medische omstandigheden

Botbreuken, ziekte en andere vervelende medische omstandigheden kunnen altijd voorkomen. Zelfs wanneer je op vakantie bent. Check daarom ook wat je zorgverzekeraar dekt. Het komt namelijk wel eens voor dat er een maximum op de vergoeding zit, terwijl je nog wel extra medische zorg nodig hebt. Ga je voor een langere tijd op reis naar het buitenland? Dan is het verstandig om een uitgebreide medische dekking af te sluiten bij je doorlopende reisverzekering. De kosten worden dan compleet vergoed door combinatie van je zorgverzekeraar en de reisverzekering. Je zorgverzekeraar dekt de kosten die je normaliter terug zou krijgen bij een behandeling in Nederland. De reisverzekeraar neemt de rest van de kosten op zich. 

 

bagage

Bagage 

Je hebt je tablet zorgvuldig ingepakt in je koffer, maar bij aankomst ligt het scherm compleet aan diggelen. Niet iets waar je op zit te wachten en dan met name de kosten om dit te laten repareren. Gelukkig kan je ook dit gedeelte laten opnemen in de polis van je doorlopende reisverzekering. Met een basispakket krijg je bijvoorbeeld een vergoeding tot € 300 bij schade aan digitale en elektronisch apparatuur tijdens je reis. Ook andere belangrijke dingen in je koffer,  zoals medische apparatuur, brillen en contactlenzen verzeker je tegen schade. 

Oftewel, ga lekker onbezorgd op vakantie met een doorlopende reisverzekering. Wil je graag meer weten over de verschillende opties en de voorwaarden? Neem dan contact op met Unigarant. 

Comments zijn uitgeschakeld.